Reiki nedir?

Reiki, iyileşmeyi de destekleyen stres azaltma ve rahatlama için bir Japon tekniğidir. “Ellerin üstüne serilmek” yoluyla yönetilir ve görünmeyen bir “yaşam gücü enerjisi” nin içimizden aktığı ve hayatta olmamıza neden olan düşünceye dayanır. Kişinin “yaşam gücü enerjisi” düşükse, hastalanma ya da stres hissetme ihtimalimiz daha yüksektir ve eğer yüksekse, mutlu ve sağlıklı olma yeteneğine sahibiz.

Reiki kelimesi iki Japonca kelimeden oluşur: “Tanrı’nın Bilgeliği veya Yüksek Gücü” anlamına gelen Rei ve “yaşam gücü enerjisi” olan Ki. Yani Reiki aslında “manevi güdümlü yaşam gücü enerjisi” dir.

Bir tedavi, çevrenizden ve etrafınızdan akan harika bir parlayan parlaklık gibi hissediyor. Reiki, beden, duygular, zihin ve ruh dahil tüm insanı rahatlatır ve huzur, güvenlik ve refah duygularını içeren birçok faydalı etki yaratır. Birçoğu mucizevi sonuçlar bildirdi.

Reiki, herkesin kullanabileceği basit, doğal ve güvenli bir manevi iyileşme ve kendini geliştirme yöntemidir. Neredeyse bilinen her hastalığa ve hastalıklara yardımcı olmakta etkili olmuştur ve her zaman faydalı bir etki yaratır. Ayrıca yan etkileri hafifletmek ve iyileşmeyi desteklemek için diğer tüm tıbbi veya terapötik tekniklerle birlikte çalışır.

Öğrenmesi şaşırtıcı derecede basit bir teknik olan Reiki’yi kullanma yeteneği normal anlamda öğretilmez, ancak bir Reiki sınıfı sırasında öğrenciye aktarılır. Bu yetenek bir Reiki ustası tarafından verilen bir “uyumlama” sırasında aktarılır ve öğrencinin sağlığını geliştirmek ve yaşam kalitesini artırmak için sınırsız “yaşam gücü enerjisi” kaynağından faydalanmasını sağlar.

Kullanımı kişinin entelektüel kapasitesine veya ruhsal gelişimine bağlı değildir ve bu nedenle herkes tarafından kullanılabilir. Her yaştan ve arkaplandan binlerce insana başarıyla öğretilmiştir.

Reiki doğada manevi olsa da, bir din değildir. Dogması yoktur ve Reiki’yi öğrenmek ve kullanmak için inanmanız gereken hiçbir şey yoktur. Aslında, Reiki hiçbir şekilde inanca bağımlı değildir ve inansanız da inanmasanız da işe yarayacaktır. Reiki Tanrı’dan geldiğinden, birçok kişi Reiki’yi kullanmanın sadece entelektüel bir kavramına sahip olmaktan ziyade dinlerinin deneyimleriyle daha fazla temas kurduğunu görüyor.

Reiki bir din olmasa da, başkalarıyla uyumu teşvik edecek şekilde yaşamak ve hareket etmek hala önemlidir. Reiki doğal şifa sisteminin kurucusu Mikao Usui , barış ve uyumu teşvik etmek için tüm kültürlerde neredeyse evrensel olan bazı basit etik ideallerin uygulanmasını tavsiye etti.

Reiki’yi geliştirdikten birkaç yıl sonra bir meditasyon sırasında Mikao Usui, Reiki İdeallerini Reiki uygulamasına eklemeye karar verdi. İdealler kısmen Mikao Usui’nin hayran olduğu Japonya’nın Meiji imparatorunun beş prensibinden geldi. İdealler Usui Reiki’ye manevi denge katmak için geliştirildi. Amaçları, insanların bilinçli olarak kendini geliştirmeye karar vererek ruhu iyileştirmenin Reiki iyileştirme deneyiminin gerekli bir parçası olduğunu anlamalarına yardımcı olmaktır. Reiki şifa enerjilerinin kalıcı sonuçlara ulaşması için, müşteri şifasının sorumluluğunu kabul etmeli ve aktif bir rol üstlenmelidir. Bu nedenle, Reiki’nin Usui sistemi, Reiki enerjisinin kullanımından daha fazlasıdır. Ayrıca, eksiksiz bir sistem olması için kendini geliştirmek için aktif bir taahhüt de içermelidir.

Mutluluğu davet etmenin gizli sanatı
Tüm hastalıkların mucizevi tıbbı
Bugün için, öfkelenmeyin
Endişelenmeyin ve minnettarlıkla dolu
olun Kendinizi işinize adayın. 
İnsanlara karşı nazik olun.
Her sabah ve akşam namaz kılın.
Bu sözleri kalbinize dua edin
ve bu sözleri
ağzınızla söyleyin Usui Reiki Vücut ve zihnin iyileştirilmesi için tedavi
Kurucu,
Usui Mikao

Kaynak: https://www.reiki.org/faqs/what-reiki

Reiki dersleri ülkenin her yerinde ve dünyanın birçok yerinde uzmanlar tarafından verilmektedir. Reiki öğrenmekle ilgileniyorsanız, web sitemdeki iletişim formunu doldurarak ya da [email protected] ‘a mail göndererek bilgi alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir