Korku Nedir? Korkuyu İyileştirmek için 5 Yöntem

Korku Nedir? Nereden geliyor bu korkular? Hepinizin cevabını aradığı sorular bunlar. Peki ya köşe bucak kaçtığınız korkularınız aslında size hizmet eden birer aracı olabilirler mi? Bu yazıda sizlere korkunun ne olduğundan, neden kaynaklandığından ve korkularımızı nasıl yönetip, iyileştirebileceğinizden bahsedeceğim.

Korku
Korku Nedir?

Korku Nedir?

Hemen hemen herkesin hayatının merkezindeki bir soru: “Korku nedir?” Korku rahatsız edici olumsuz duygu ve hislerimizdir. Çok güçlü ve sıkışmış bir enerjidir. Sizi birdenbire güçlü bir girdabın içerisine çeker. Korku enerjisi sizi kendisine bağlar ve ilerlemenizi durdurabilir.

Neden Korkarız?

Hayat yolculuğumuzda öğrenmeniz gereken sınavlarınız ve ödevleriniz bulunmaktadır. Bu sınavları gerçekleştiren en büyük etken ise korkulardır. Korkularınızı fark edip onları iyileştirmeyi seçerseniz yaşamımız daha keyifli ve daha rahat bir şekilde ilerler. Diğer yandan ödev ve sınavlarınızı da kolay bir şekilde gerçekleştirirsiniz. Dünyaya geliş amacınızı da gerçekleştirmiş olursunuz.

Peki korku çeşitleri nelerdir?

Korkunun çeşitleri saymakla bitmeyecek kadar çoktıur. Kaybetme, yalnız kalma, gelecek, yalnızlık, dışlanma, ölüm, değersizlik, tercih edilmeme, önemsenmeme, yanlış anlaşılma, ifade etmekten çekinme, hastalık ve ölüm korkusu akla ilk gelen korku türleridir.  

Korkularınızı kader planınızda belirleyerek beraberinizde getirirsiniz. Kimimiz korkularınızı fark edip bunun üzerine gitmeyi seçerken kimimizse kokrularının farkına varmadan yaşamaya devam etmektedir.

Hayatın içerisinde karşılaştığınız kişiler veya olaylar sizlere farkındalık yaratmak amacıyla orada bulunuyorlar. Bunu fark ettiğinizde kendinizi iyileştirmek için çaba sarf etmelisiniz. Eğer korkularınızı fark edip, iyileştirme çabasına girmezseniz bu korkuları size tekrar tekrar yaşatacak kişileri ve olayları hayatınıza çekmeye devam edersiniz. Fazlaca yorulur ve yıpranırsınız.

Korkular herkeste aynı freaknasta değildir ve herkes aynı korkuyu taşımamaktadır. Her bir ruhun gelişimi ve hayat yolculuğu aynı değildir. Ancak danışanlarımla yaptığım çalışmalrda sıklıkla karşılaştığım korku kaybetme korkusudur. Korkularınız bir zincir görüntüsü gibidir. Her bir korku birer halkayı oluşturur. Analiz yapıp yüzleştiğinizde, o zinciri oluşturan korkularınızı tek tek ele alıp iyileştirme yoluna giderseniz çok daha sağlıklı ve kolay bir yol izlemiş olursunuz. İyileşme süreciniz de bir o kadar hızlanmış olur.

Korkuları Nasıl Yönetebilir ve İyileştirebiliriz?

1.Fark Edin

Bir korkuyla başa çıkmanın ilk ve en etkili yöntemi onu fark etmektir. Daha önceki bölümlerde de bahsettiğim gibi korku sadece bir duygu değil, bir enerji şeklidir. Biriken herhangi bir enerji, bir noktada bir çıkış gerektirecektir. Çünkü hiçbir enerji çok uzun süre tutulamaz. Korkunun serbest kalmasına izin vermediğinizde, kendini mücadele ve acı olarak ifade etmeye başlar.

Eğer bir korkumuzu fark ettiysek arka plana atmadan onunla yüzleşmek gerekiyor. Ona izin vermemiz ve onu dinlememiz gerekiyor. Çünkü korkumuz dinlendiğini fark ettiğinde daha sakin bir hale gelir. Tıpkı bir çocuğa şefkatle yaklaşır gibi korkumuza da şefkatle yaklaşmamız ve onu anlamaya çalışmamız öenlidir.

Kendinizi korkularınızdan kurtarmak için biraz çaba göstermeniz gerekebilir. Kolay bir yolculuk değil ama imkansız da değil. Sizi geri tutan korkulardan kendinizi özgürleştirmeniz çok önemlidir. Yüzleşmek %50 iyileşmeyi beraberinde getirir.

2.Korkularınızla İletişim Kurun

Korkunuzu fark ettiğinizde ona sorular sorun. Korkunuzun size ne söylemeye çalıştığını anlamaya çalışın. Şunun gibi sorular sorabilirsiniz: Bu korkuyu bana hatırlatacak ne yaşadım? veya bu korku nereden geliyor?

Soruyu sorduktan sonra korkunun enerjisine odaklanın. Bu enerji sizi girdap gibi içine çekiyor mu veya mutsuz ve huzursuz hissettiriyor mu bununla yüzleşin. Bu korku hayatınızn hangi dönemlerinde ortaya çıkıyor ve sizi esir alıyor buna dikkat edin. Belki bir işe adım atışınızda, bir yolculuğa çıktığınızda, önemli bir karar alırken vb. olabilir. Hissettiğiniz bu güçlü korku devamında hangi korkularınızı tetikliyor.

Korkunuzla yapacağınız bir diyalog, bazı yararlı ve önemli bilgileri açığa çıkarabilir. Korkunun kaynağını ve kendinizi nasıl güvende hissettireceğinizi anlayabileceksiniz.

3.Kendinizi Eğitin

En çok korku duyulan şey bilinmeyendir. Korkunuz bilgi eksikliğinden kaynaklanıyorsa, durumu spekülasyondan ziyade gerçeklere dayanarak incelemek için ihtiyacınız olan bilgiyi edinin.

4.Örneklere Bakın

Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise yaşadığınız korkuları yakın çevrenizde kimlerin yaşıyor olduğunu fark etmeniz. Çevrenizde sizinle benzer kokuları hisseden ve yaşayan bireylerin olması yalnız olmadığınızı bilmenizi ve rahatlamanızı sağlayacaktır.

5.Yardım Alın

Son olarak eğer korkularınız onlarla yüzleşmenize rağmen geçmiyorsa hem tıbbi hem de şifa çalışmalarıyla bu korkularımızı iyileştirme yoluna gidebilirsiniz.

Konuyla ilgili hazırlamış olduğum videoya buradan ulaşabilirsiniz.

Danışmanlık ve Eğitimlerim hakkında bilgi almak için benimle irtibata geçebilirsiniz.

İletişim Formu – Whatsapp – Telefon ile Arama

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir